SOAL-JAWAB

Sebarang masalah tentang cara guna produk sila berhubung dengan pakar-pakar kecantikan kami : 0122708565 Ain, 0122523838 Pn K'Bee, 0192316968 

S1 - Tahi lalat saya 1 biji di pipi sebesar lada hitam di hidung,  dan kutil (ketuat) sekitar pipi lingkaran mata yang halus tapi timbul.  Ada perbezaan ke waktu menitikkan ROOTs?
YA. Akar tahi lalat lebih panjang dan besar berbanding kutil/ketuat. Tahi lalat sebesar lada hitam perlu 4-5 kali titikan setiap 15minit semasa rawatan.  Manakala kutil/ketuat yang halus dan kecil cuma perlu 1-2 kali titikan sahaja.  Untuk memecahkan pundi minyak yang keras sekitar wajah, mencukupi dengan sekali titik sahaja (10minit).

S2 - Adakah ia sakit dan meninggalkan parut?
Ketika krim ROOTs di titik dan dibiar sehingga 10-15minit, ada rasa seperti senggatan semut dan untuk seketika (2-3hari) sekitar tahi lalat/kutil terasa rengsa.  Ia adalah proses yang biasa  dan rasa rengsa ini boleh dibaik-pulih dengan Gel Penyegar yang ada dalam pek ROOTs.  Sesetengah kulit ada yang meninggalkan parut.  Set pigmentasi/jeragat mampu membantu masalah parut.

S3 - Adakah ROOTs selamat digunakan.
Bagi pengidap kencing manis dan yang telah alami penyakit kronik seperti kanser kulit, kanser tahi lalat, bernanah perlu dapatkan khidmat doktor pakar dihospital.  ROOTs hanya boleh digunakan sekiranya tubuh tidak dijangkiti penyakit ini.

S4- Adakah tahi lalat, kutil akan berdarah ketika memakai roots?
    Sekiranya berdarah atau keluar nanah atau pancutan air (lendiran) dalam tahi lalat,kutil ia antara tanda-tanda tahi lalat itu jenis berpenyakit. Hentikan penggunaan dan sapukan dan sapu Gel Penyegar.  Dapatkan nasihat dengan doktor untuk langkah seterusnya.

S5- Berapa lamakah parut / jeragat boleh hilang.
Mengikut kepada jenis kulit seseorang, kebiasaannya antara  4 - 8 minggu namun ada juga jenis kulit yang mengambil masa yang lebih lama.

S6 - Bagaimana merawat penyakit gatal kulit di leher, badan, tangan.  Kekadang mengeluarkan bau dan lendiran (jadi kudis).
Mandi denga garam teja lawang, sentiasa memakai krim pelembab agar kulit bebas dari kekeringan. Makan dodol belanga dan putri selasih dapat menghindarkan bau kurang enak di badan. 

s7 - Masalah sering letih, ada keinginan membelai suami di ranjang tapi sering terhalang dengan rasa malas.
Setiap petang pastikan mandi dengan air campuran garam teja lawang pada bilasan terakhir, makanlah secubit dodol belanga  1-2 kali dalam seminggu juga putri selasih.  Ia membantu rangsangan selain memakai wangian di badan. 

S8 - Masalah kembong, sukar buang air besar, kerap buang air, banyak angin dalam badan.
Buat mandian garam teja lawang setiap pagi atau petang, seminggu sekali minum air kelapa muda +secubit garam teja lawang yang dapat membersihkan usus dan makan dodol belanga 2-3x seminggu.  
Air penawar sambaumas juga bagus diambil ketika kembong.  

                      website :  www.dwipetua.com